Treceți la conținutul principal

În spatele unui zâmbet

in-spatele-unui-zambet

Note de puncte aruncate peste spaţiu şi nimicuri amestecate cu fire de păr amestecate cu memorii demult aruncate la un coş de gunoi ce zace la sute de kilometrii distanţă de mine.

Puncte de nimicuri aruncate ca nişte note ce sunt amestecate cu un trecut al unor memorii despre câteva fire de păr ce îmi zăceau rătăcite printre degete într-un loc la kilometrii distanţă amestecaţi precum nimicurile dintr-un coş de gunoi.

Un drum ce nu se repetă deşi mereu şi mereu nu îl doream pentru a îl vrea acum parte din viaţa mea la prezent şi tot ce aş repeta este să repet zilele ce se repetau atât de frumos când un zâmbet era suficient să ştiu că ai inima atât de fericită că mă aflu în spaţiul tău, aruncat acolo de destin pentru a deveni un nimic de gunoi în amintirile tale ce zac la sute de kilometrii distanţă în trecut precum nişte fire de păr aruncate după ce îţi faci o tunsoare nouă.

Un zâmbet era suficient să ai inima fericită, zâmbetul meu aruncat pe faţa ta suficient pentru a face spaţiul să nu pară un gunoi şi deşi ne aflam la sute de kilometrii eram amestecat cu emoţii ce mi-au zăcut în propria-mi sine pentru a se pietrifica în emoţii ce devin mai valoroase pe măsura ce se fosilizează în timpul ce a trecut până la clipa în care din nimic se va naşte zâmbetul tău atât de firav.

Un drum spre un zâmbet devine uşor legat de trecut şi va fi aruncat mereu cu capătul spre viitor, spre un spaţiu în care din nimic se nasc amintirile care vor aduce alte zâmbete ce vor cădea uşor pe chipul tău ca şi cum câteva fire de păr îţi gâdilă pielea ce zace de dorul de a fi atinsă de buzele unite într-un zâmbet ce va arunca la gunoi toate cele ce au fost rele pentru a face loc pentru curat şi mai bine.

În spatele unui zâmbet nu stă tot timpul un zâmbet dar când la sute de kilometrii observi o lumină nu o refuzi ci te arunci către ea alunecând prin spaţiul ce devine doar un loc de joacă pregătit să primească iar doi oameni care oricât de maturi ar părea au nevoie să devină cei doi copii ce erau când s-au cunoscut, copii adulţi ce au învăţat despre a creşte din greşeli aruncate la gunoi din greşeală.

“Nu te agăţa de trecut” este la fel de uşor precum a încerca să arunci un spaţiu ce se întinde pe sute de kilometrii la gunoi. Dar toate acestea sunt mai uşoare decât a nu regreta că trece greu timpul până când îţi voi săruta curând firele de păr pentru a te aduce pe drumul spre zâmbet.

Tot te iubesc, chiar şi azi când eşti în viaţa mea şi îţi mulţumesc că ai pus zâmbetul tău în spatele zâmbetului meu. În spatele unui zâmbet este doar tristeţea că am fost pus mereu primul când tu meriţi tot ce e mai bun întâi.

Te iubesc ca şi cum sute de kilometrii sunt două zâmbete ce nu văd decât un spaţiu ce merită umplut cu amintiri.

De ce agitaţia de cuvinte de la început?

Pentru a preţui liniştea de la sfârşit.

Comentarii

livia a spus…
Sunt zambete menite sa calmeze, sa vindece, sa invie. Sunt zambete care molipsesc. De care devii dependent intr-un moment sau altul al vietii. Si sunt atat de putini oamenii care le apreciaza si inzecit mai putini sunt cei care stiu sa scrie atat de curat despre ele.
Nu ne reuseste tuturor sa alaturam un zambet unei intrebari, unui raspuns, unei afirmatii.
Felicitari tuturor acelora care stiu sa o faca. Tuturor celor care stiu sa raspunda la telefon cu un zambet, constienti ca la celalalt capat al firului acesta se aude ireal de fumos.

Pentru toti cei care isi rasfata persoanele dragi cu astfel de zambete si pentru cei care pun atat de frumos pe hartie aceste ganduri, felicitari!

Postări populare

Unitatea de măsură a amintirilor

Cineva m-a întrebat acum câteva clipe: ”Oare dorul se măsoară în gânduri?...” Am răspuns: ”Cred că dorul se măsoară în amintiri. Fără să le ai cu cineva nu îi poți duce dorul...” Am rămas însă cu un gând ce a șezut cuminte, ce și-a așteptat rândul și care apoi s-a ridicat și, precum un bătrân împăcat cu zilele, a venit spre mine, m-a privit cu ochi senini și și-a pus în fața mea dorința de a ști... ”De ce emoțiile se păstrează în amintiri?” De cele mai multe ori amintirile sunt despre oameni, despre ceea ce am simțim când eram lângă ei, despre locurile unde acei oameni ne-au făcut să creștem, fără să știm. Fiecare amintire este probabil o bornă kilometrică ce marchează clipa în care urma să învățăm în viitor o nouă lecție , acel semn de carte care ne face să înțelegem de ce s-a întâmplat trecutul și unde și cum am mers ca indivizi mai departe prin viață. Nu pot să nu mă gândesc la nici o amintire fără să nu mă gândesc la ce am ajuns și, cum prin ele, o viață, a mea, poat...

Un titlu pentru un artist

De cele mai multe ori am scris în atâtea cuvinte întortocheate încât mi-am pierdut capacitatea de a scrie și gândi simplu și poate obiectiv. Mi-au plăcut atât de multe amestecurile de cuvinte pompoase și mi-au folosit atât de mult pentru a deruta ”prada” încât acum, când am nevoie să redescopăr modul simplu mă pierd iar în mine. Mi-a fost re-prezentat un stil nou de a fi ce acum, privind în urmă zace la zece ani în urma mea. Atunci mi-a adus ce am avut mai bun în viață dar urmându-l am ajuns să îmi permit prea multe, prea multă masculinitate, prea multe standarde înalte și le-am ales pierzând o bucată mare de inimă. Acum sunt cel mai probabil la finalul a ce ar fi trebuit sa fie durată și din respectul ce l-a câștigat, pentru faptul că deși rămân singur pe drumul emoțiilor în doi mi-a deschis ușa asumărilor, pentru ca le-a regăsit în mine și le voi urma de acum. Voi încerca să scriu propoziții scurte, simple care sper să ofere măcar strângerea de mână practică, bărbătească. Sunt c...

A începe să scrii din tine

A scrie este ușor dacă înțelegi că a scrie este greu. A scrie înseamnă a culege rândurile din mintea ta, cuvintele ce curg între minte și inimă. între timpul de când se nasc și clipa când nu le lăsăm să treacă și să fie uitate fără să fi fost oferite. A scrie înseamnă să începi să vorbești. A scrie înseamnă să începi să vorbești cu tine, despre tine, despre ce știi despre tine raportat la lumea și viața ta ce ai trăit-o până în clipa când așterni o bucată din cine ești pe hârtie. A scrie este o mână dusă la buze, o mână ce o poți folosi precum un căuș, să amplifice sunetele, ca atunci când strigi după cineva, ca o mână ce duce zahăr pe niște buze ce au simțit amarul sau precum un deget ce poate opri o vorbă urâtă să iasă, o vorbă ce poate e apoi regretată. A scrie este un pas făcut de noi, de mână cu noi pe o parte și cu lumea întreagă de alta. A scrie înseamnă a așeza primul rând. Primul rând este precum o mână așezată pe clanța unei u...