Treceți la conținutul principal

În spatele unui zâmbet

in-spatele-unui-zambet

Note de puncte aruncate peste spaţiu şi nimicuri amestecate cu fire de păr amestecate cu memorii demult aruncate la un coş de gunoi ce zace la sute de kilometrii distanţă de mine.

Puncte de nimicuri aruncate ca nişte note ce sunt amestecate cu un trecut al unor memorii despre câteva fire de păr ce îmi zăceau rătăcite printre degete într-un loc la kilometrii distanţă amestecaţi precum nimicurile dintr-un coş de gunoi.

Un drum ce nu se repetă deşi mereu şi mereu nu îl doream pentru a îl vrea acum parte din viaţa mea la prezent şi tot ce aş repeta este să repet zilele ce se repetau atât de frumos când un zâmbet era suficient să ştiu că ai inima atât de fericită că mă aflu în spaţiul tău, aruncat acolo de destin pentru a deveni un nimic de gunoi în amintirile tale ce zac la sute de kilometrii distanţă în trecut precum nişte fire de păr aruncate după ce îţi faci o tunsoare nouă.

Un zâmbet era suficient să ai inima fericită, zâmbetul meu aruncat pe faţa ta suficient pentru a face spaţiul să nu pară un gunoi şi deşi ne aflam la sute de kilometrii eram amestecat cu emoţii ce mi-au zăcut în propria-mi sine pentru a se pietrifica în emoţii ce devin mai valoroase pe măsura ce se fosilizează în timpul ce a trecut până la clipa în care din nimic se va naşte zâmbetul tău atât de firav.

Un drum spre un zâmbet devine uşor legat de trecut şi va fi aruncat mereu cu capătul spre viitor, spre un spaţiu în care din nimic se nasc amintirile care vor aduce alte zâmbete ce vor cădea uşor pe chipul tău ca şi cum câteva fire de păr îţi gâdilă pielea ce zace de dorul de a fi atinsă de buzele unite într-un zâmbet ce va arunca la gunoi toate cele ce au fost rele pentru a face loc pentru curat şi mai bine.

În spatele unui zâmbet nu stă tot timpul un zâmbet dar când la sute de kilometrii observi o lumină nu o refuzi ci te arunci către ea alunecând prin spaţiul ce devine doar un loc de joacă pregătit să primească iar doi oameni care oricât de maturi ar părea au nevoie să devină cei doi copii ce erau când s-au cunoscut, copii adulţi ce au învăţat despre a creşte din greşeli aruncate la gunoi din greşeală.

“Nu te agăţa de trecut” este la fel de uşor precum a încerca să arunci un spaţiu ce se întinde pe sute de kilometrii la gunoi. Dar toate acestea sunt mai uşoare decât a nu regreta că trece greu timpul până când îţi voi săruta curând firele de păr pentru a te aduce pe drumul spre zâmbet.

Tot te iubesc, chiar şi azi când eşti în viaţa mea şi îţi mulţumesc că ai pus zâmbetul tău în spatele zâmbetului meu. În spatele unui zâmbet este doar tristeţea că am fost pus mereu primul când tu meriţi tot ce e mai bun întâi.

Te iubesc ca şi cum sute de kilometrii sunt două zâmbete ce nu văd decât un spaţiu ce merită umplut cu amintiri.

De ce agitaţia de cuvinte de la început?

Pentru a preţui liniştea de la sfârşit.

Comentarii

livia a spus…
Sunt zambete menite sa calmeze, sa vindece, sa invie. Sunt zambete care molipsesc. De care devii dependent intr-un moment sau altul al vietii. Si sunt atat de putini oamenii care le apreciaza si inzecit mai putini sunt cei care stiu sa scrie atat de curat despre ele.
Nu ne reuseste tuturor sa alaturam un zambet unei intrebari, unui raspuns, unei afirmatii.
Felicitari tuturor acelora care stiu sa o faca. Tuturor celor care stiu sa raspunda la telefon cu un zambet, constienti ca la celalalt capat al firului acesta se aude ireal de fumos.

Pentru toti cei care isi rasfata persoanele dragi cu astfel de zambete si pentru cei care pun atat de frumos pe hartie aceste ganduri, felicitari!

Postări populare

A oferi din ceea ce ne aduce fericire

“ A oferi ”. Acesta este modul prin care încă de la început micul nostru blog a reuşit să se transforme dintr-o simplă carte de gânduri într-o casă unde firavele gânduri îşi pot întâmpina cititorii. Numărul celor ce deschid uşa către lumea acestui blog a crescut, creşte odată cu timpul şi astfel, am ajuns la momentul în care putem încerca să combinăm utilul cu bucuria de a oferi mai departe la rândul nostru, altora. Oferim posibilitatea ca dumneavoastră să puteţi pune însemnele paginii dumneavoastre web, a afacerii dumneavoastre, a produsului pe care imaginaţia dumneavoastră l-a creat pe un spaţiu pe care îl punem la dispoziţie spre închiriere. Puteţi pune chiar imaginea dumneavoastră… Facem acest lucru pentru a sprijini o fundaţie, “ Şansă pentru Şansă ” pe numele ei, ce încearcă să construiască proiecte dedicate persoanelor diagnosticate cu cancer sau leucemie din România. Sumele obţinute din această închiriere a spaţiului web pe care îl oferim ca platformă publicitară

Nebun de alb, regina neagra pentru vesnicie

Acum sunt mai pustiu ca totdeauna De cand ma simt tot mai bogat de tine Si-mi stau pe tample soarele si luna Acum mi-e cel mai rau si cel mai bine... Si uite n-are cine sa ne-ajute Abia-si mai tine lumea ale sale Si-ntr-un perete alb de muze mute Nebunii negri cauta o cale... Si te iubesc cu mila si cu groaza Tot ce-i al tau mi se cuvine mie Ca un nebun de alb ce captureaza Regina neagra pentru o vesnicie... Prin gari descreierate accidente Marfare triste vin in miezul verii Iar eu sunt plin de gesturi imprudente Ca sa te apropii si ca sa te sperii... Jur imprejur privelisti aberante Copii fragili ducand parinti in spate Batrani cu sanii gri de os pe pante Si albastrosi venind spre zari uscate... Si te iubesc cu mila si cu groaza Tot ce-i al tau mi se cuvine mie Ca un nebun de alb ce captureaza Regina neagra pentru o vesnicie... Mi-e dor de tine si iti caut chipul In fiecare margine a firii In podul palmei daca iau nisipul Simt un inel jucandu-se de-a mirii... I-aud prin batalii

Unitatea de măsură a amintirilor

Cineva m-a întrebat acum câteva clipe: ”Oare dorul se măsoară în gânduri?...” Am răspuns: ”Cred că dorul se măsoară în amintiri. Fără să le ai cu cineva nu îi poți duce dorul...” Am rămas însă cu un gând ce a șezut cuminte, ce și-a așteptat rândul și care apoi s-a ridicat și, precum un bătrân împăcat cu zilele, a venit spre mine, m-a privit cu ochi senini și și-a pus în fața mea dorința de a ști... ”De ce emoțiile se păstrează în amintiri?” De cele mai multe ori amintirile sunt despre oameni, despre ceea ce am simțim când eram lângă ei, despre locurile unde acei oameni ne-au făcut să creștem, fără să știm. Fiecare amintire este probabil o bornă kilometrică ce marchează clipa în care urma să învățăm în viitor o nouă lecție , acel semn de carte care ne face să înțelegem de ce s-a întâmplat trecutul și unde și cum am mers ca indivizi mai departe prin viață. Nu pot să nu mă gândesc la nici o amintire fără să nu mă gândesc la ce am ajuns și, cum prin ele, o viață, a mea, poat