Treceți la conținutul principal

Mai bine, în timp

db470d60a86b8e1bf9e692d8be10d7e9

Când sângerezi iubire e semn că în inima ta există viaţă. Când în inimă ai viaţă înseamnă că porți pe buze vârfuri de melodii ce se desfac în jurul tău şi te învăluie precum puful de păpădii ce îl sufli în vânt.

Când simţi că eşti cu sufletul mai uşor şi îţi permiţi să zbori ajungi până la fulgii de nea ce se ascund în înaltul cerului unde strălucesc sub razele de soare ce nu poate, din dragostea pentru sclipirea lor, să îi topească.

Când poţi zbura atât de sus, fie că eşti cu gândul doar acolo, înseamnă că măcar odată în viaţa ta, care nu e mereu prea frumoasă poate, ai simţit că ţi se oferă bucuria de a spune cuiva “te iubesc” sau că eşti pe drumul de a te îndrăgosti măcar, nebuneşte.

Când toată fiinţa ta e plină de fericirea ce pulsează din inima de care ti-a fost dor să o simţi bătând puternic în piept, te uiţi spre viitor altfel. Cu încredere, cu spatele drept, cu privirea senină şi nu îţi e teamă să faci pasul înainte.

Când ai gustat, în copilărie din zăpadă ai simţit uluire când puful cel rece s-a transformat în apă ce s-a încălzit pe limba şi buzele tale. Ai simţit uluire dar bucurie şi ai continuat să te arunci prin zăpadă, ai scuturat copaci pentru a îţi acoperi părul ciufulit de sub fesul ce nu suportai să-l mai porţi cu fulgii ce au coborât pe pământ de sus, de la soare.

Nu uita acea bucurie, nu uita că poţi simţi viaţa sărutându-ţi pielea atunci când te doare vindecarea când sângerezi cu iubire pentru că nu mai eşti lângă un om pe care, din nou, îl credeai potrivit să îl numeşti suflet pereche. Ca să te vindeci trebuie să te doară, dar nu înseamnă că nu poţi fugi acum, când iernile cu zăpadă sunt rare, cu toată durerea din tine, să guşti iar din copilărie, să vezi şi să simţi că trăieşti mai departe căci alte forme de fericire există!

Ca să scurtezi drumul lacrimilor spre bărbie există un truc. Zâmbetul.

Zâmbeşte şi lacrimile nu vor mai sta atât de mult pe faţa ta, curgând de la colţul ochilor până la linia bărbiei, ci vor fi pierdute în acest drum undeva pe la mijloc dacă vrei, ghidate spre colţul buzelor tale ce e ridicat într-un surâs şi chiar de le simţi gustul amar, ştii că ajung iar in tine, şi astfel, sentimentele tale nu se pierd pentru lumea ce poate nu merită să te aibă ca pereche de suflet în aceste momente.

Ştii, arăţi minunat acum, cu privirea ce se uită cald nu doar la aceste rânduri ci şi la sufletul tău. Arăţi minunat!

Zâmbeşte, căci de azi, de mai vii pe aici, suntem împreună.

3 comentarii

Postări populare

Unitatea de măsură a amintirilor

Cineva m-a întrebat acum câteva clipe:
”Oare dorul se măsoară în gânduri?...” Am răspuns:
”Cred că dorul se măsoară în amintiri. Fără să le ai cu cineva nu îi poți duce dorul...” Am rămas însă cu un gând ce a șezut cuminte, ce și-a așteptat rândul și care apoi s-a ridicat și, precum un bătrân împăcat cu zilele, a venit spre mine, m-a privit cu ochi senini și și-a pus în fața mea dorința de a ști...
”De ce emoțiile se păstrează în amintiri?” De cele mai multe ori amintirile sunt despre oameni, despre ceea ce am simțim când eram lângă ei, despre locurile unde acei oameni ne-au făcut să creștem, fără să știm.

Fiecare amintire este probabil o bornă kilometrică ce marchează clipa în care urma să învățăm în viitor o nouă lecție, acel semn de carte care ne face să înțelegem de ce s-a întâmplat trecutul și unde și cum am mers ca indivizi mai departe prin viață. Nu pot să nu mă gândesc la nici o amintire fără să nu mă gândesc la ce am ajuns și, cum prin ele, o viață, a mea, poate și a ta, capătă…

Atingerea unui INGER.....

Iar cand ingerii ating pamantul razele soarelui palesc pentru a le putea vedea fetzele pline de simplitate si dorinta. Dorinta de a fi acolo mereu sa te apere...Dorinta la ingeri.... e venita din simplul lor de a fi.. e alegerea lor... sau este ceva impus lor? Ador ingerii prin puritatea a tot ce simbolizeaza. Fiecare om vede altceva si intelege altceva cand spui inger. Ingerii pe pamant sunt copii ce alearga in jurul nostru. Ingeri sunt cei pentru care merita sa lasam viata asta fizica si facem acel pas care ne va transforma si ne va pastra mereu langa cei dragi pentru a-i ocroti. Ingerii sunt langa cei dragi in timpul somnului. Cel putin asa uram celor dragi..." vise placute, ingerii sa te sarute..." de ce nu le uram oare sa devina ei insisi ingeri? Eu mereu am visat sa ajung un inger. Oare sunt ingerul cuiva? Ce sunt ingerii atata timp cat nimic rau nu e in jurul nostru si totul merge asha cum ne dorim? Mereu am vazut ingeri in spuma marii... Spuma marii e modul in ca…

30 de ani. Dacă sunt bun nu sunt luat de prost.

Un articol amestecat în emoții și gânduri. Un articol dintr-o serie de articole.

Este un prag. 30 de ani sunt un prag.
Un prag ce se măsoară mental și peste care au trecut și alții dar niciodată eu.
De aceea este un prag important.

Este vârsta la care las anii 20 în spate cu totul.
Este vârsta la care uneori mă judec și judec că sunt judecat.

Prima judecată este să aleg ce am bun și ce schimb din ce am mai puțin bun.

Ce am bun ar trebui să fie ceea ce am făcut pentru alții iar alții ar trebui să facă ce au învățat bun din ce am făcut bine, conștient sau nu, că am ales sau nu...

Ce schimb? Nu știu încă.

Când am început să scriu acest articol aș fi vrut să schimb acea parte din mine care tace din gură când alții depășesc anumite limite.
Să schimb acea parte care tace din gură, care tace pentru că a învățat că nimic nu contează mai mult decât omul și ce poate deveni el comparativ cu ceea ce iese pe gura acelui om în acel moment.
Aș fi vrut să schimb acea partea și să îi adaug un ”Taci în…