Treceți la conținutul principal

Dincolo, peste umărul meu

Dincolo, peste umărul meu, e o altă lume în care alergi și îți pierzi drumul, unde totul devine atât de rece încât și noaptea se simte uscată, uscată până la tortură…

Dincolo de umărul meu e o altă lume spre care privesc prin zidurile ce le-am construit să mă apere de acea lume dar care au devenit zidurile ce mă țin captiv și nu mă lasă să evadez spre lumea de acolo, la un umăr distanță.

Dincolo de umărul meu e o lume în care alții se mânjesc cu noroi și se spală în gropile lor din care nu pot să iasă, gropi ale propriei lor voințe goale. Poate de aceea alții se mânjesc cu noroi, pentru a acoperi propriile făpturi ce nu le mai recunosc nici ei înșiși, pentru a crea o mască ce, deși din noroi, e mai curată decât materialul din care le e construită ființa. Dincolo de umărul meu plouă însă cu dăruirea altora și astfel noroiul se scurge de pe fața acelora mânjiți și umple gropile în care se află și astfel unii oameni se ridică iar spre ceva mai bun. În lumea de dincolo de umărul meu contează să alegi din care categorie vrei să fii.

În lumea de dincolo de umărul meu lumea te ajută să te ridici doar ca să ai de unde cădea mai puternic, mai dureros și cu mai mari sorți de a nu mai putea să aspiri să te mai ridici vreodată. Uneori îți vând visele lor doar ca să poate avea cu ce să îți cumpere sufletul. Tot acolo în acea lume sunt oameni care învață să nu regrete faptul că sunt mai jos decât alții pentru că știu  că prin faptele lor bune nu vor fi uitați niciodată, nici măcar de cei ce fac negoț de vieți și suflete.

În lumea de dincolo de umărul meu e cineva care mă ține de mână și îmi arată furtunile argintii de departe, cu străluciri de emerald, furtuni ale amintirilor ce inima mea le-a știut cândva. Tot acolo e și un cântec ce cineva îl cânta cândva. Când toată lumea doarme cineva e treaz și se gândește să viseze la ce e interiorul de dincolo de ochii tăi. Totul e la un umăr distanță de ceea ce poți face cu viața ta.

În lumea de dincolo de umărul meu regii au nevoie de regine, de palate și de toate cele însă regatele le sunt limitate de granițe ale altor regate ce așteaptă să fie botezate de iubire și râsete, de curcubeie ce ca un miraj le promite să devină cele mai minunate. De aici, de dincoace de umărul meu, văd însă cum doar unele regate găsesc cu adevărat frumusețe dăruind râsetele din regatul lor regatului vecin ce are deasupra un minunat curcubeu pentru a distruge bariera dintre ele și naște un regat mai mare care, din iubire și înțelepciune, le va avea acum pe toate, râsetele, curcubeul pe fundamentul iubirii. Uneori, doar înțelegând că cel de alături e mai important decât tine poți zbura, poți deveni mai puternic, cu rost și mai fericit în viață.

În lumea de dincoace de umărul meu e o ușă și multe rafturi pline de cărți și albume acoperite de praf dar în care găsesc uneori comori despre viață.

Aș vrea să îmi scrii ce e în lumea de dincoace și dincolo de umărul tău…

7 comentarii

Postări populare

Unitatea de măsură a amintirilor

Cineva m-a întrebat acum câteva clipe:
”Oare dorul se măsoară în gânduri?...” Am răspuns:
”Cred că dorul se măsoară în amintiri. Fără să le ai cu cineva nu îi poți duce dorul...” Am rămas însă cu un gând ce a șezut cuminte, ce și-a așteptat rândul și care apoi s-a ridicat și, precum un bătrân împăcat cu zilele, a venit spre mine, m-a privit cu ochi senini și și-a pus în fața mea dorința de a ști...
”De ce emoțiile se păstrează în amintiri?” De cele mai multe ori amintirile sunt despre oameni, despre ceea ce am simțim când eram lângă ei, despre locurile unde acei oameni ne-au făcut să creștem, fără să știm.

Fiecare amintire este probabil o bornă kilometrică ce marchează clipa în care urma să învățăm în viitor o nouă lecție, acel semn de carte care ne face să înțelegem de ce s-a întâmplat trecutul și unde și cum am mers ca indivizi mai departe prin viață. Nu pot să nu mă gândesc la nici o amintire fără să nu mă gândesc la ce am ajuns și, cum prin ele, o viață, a mea, poate și a ta, capătă…

Atingerea unui INGER.....

Iar cand ingerii ating pamantul razele soarelui palesc pentru a le putea vedea fetzele pline de simplitate si dorinta. Dorinta de a fi acolo mereu sa te apere...Dorinta la ingeri.... e venita din simplul lor de a fi.. e alegerea lor... sau este ceva impus lor? Ador ingerii prin puritatea a tot ce simbolizeaza. Fiecare om vede altceva si intelege altceva cand spui inger. Ingerii pe pamant sunt copii ce alearga in jurul nostru. Ingeri sunt cei pentru care merita sa lasam viata asta fizica si facem acel pas care ne va transforma si ne va pastra mereu langa cei dragi pentru a-i ocroti. Ingerii sunt langa cei dragi in timpul somnului. Cel putin asa uram celor dragi..." vise placute, ingerii sa te sarute..." de ce nu le uram oare sa devina ei insisi ingeri? Eu mereu am visat sa ajung un inger. Oare sunt ingerul cuiva? Ce sunt ingerii atata timp cat nimic rau nu e in jurul nostru si totul merge asha cum ne dorim? Mereu am vazut ingeri in spuma marii... Spuma marii e modul in ca…

30 de ani. Dacă sunt bun nu sunt luat de prost.

Un articol amestecat în emoții și gânduri. Un articol dintr-o serie de articole.

Este un prag. 30 de ani sunt un prag.
Un prag ce se măsoară mental și peste care au trecut și alții dar niciodată eu.
De aceea este un prag important.

Este vârsta la care las anii 20 în spate cu totul.
Este vârsta la care uneori mă judec și judec că sunt judecat.

Prima judecată este să aleg ce am bun și ce schimb din ce am mai puțin bun.

Ce am bun ar trebui să fie ceea ce am făcut pentru alții iar alții ar trebui să facă ce au învățat bun din ce am făcut bine, conștient sau nu, că am ales sau nu...

Ce schimb? Nu știu încă.

Când am început să scriu acest articol aș fi vrut să schimb acea parte din mine care tace din gură când alții depășesc anumite limite.
Să schimb acea parte care tace din gură, care tace pentru că a învățat că nimic nu contează mai mult decât omul și ce poate deveni el comparativ cu ceea ce iese pe gura acelui om în acel moment.
Aș fi vrut să schimb acea partea și să îi adaug un ”Taci în…