Treceți la conținutul principal

Dincolo, peste umărul meu

Dincolo, peste umărul meu, e o altă lume în care alergi și îți pierzi drumul, unde totul devine atât de rece încât și noaptea se simte uscată, uscată până la tortură…

Dincolo de umărul meu e o altă lume spre care privesc prin zidurile ce le-am construit să mă apere de acea lume dar care au devenit zidurile ce mă țin captiv și nu mă lasă să evadez spre lumea de acolo, la un umăr distanță.

Dincolo de umărul meu e o lume în care alții se mânjesc cu noroi și se spală în gropile lor din care nu pot să iasă, gropi ale propriei lor voințe goale. Poate de aceea alții se mânjesc cu noroi, pentru a acoperi propriile făpturi ce nu le mai recunosc nici ei înșiși, pentru a crea o mască ce, deși din noroi, e mai curată decât materialul din care le e construită ființa. Dincolo de umărul meu plouă însă cu dăruirea altora și astfel noroiul se scurge de pe fața acelora mânjiți și umple gropile în care se află și astfel unii oameni se ridică iar spre ceva mai bun. În lumea de dincolo de umărul meu contează să alegi din care categorie vrei să fii.

În lumea de dincolo de umărul meu lumea te ajută să te ridici doar ca să ai de unde cădea mai puternic, mai dureros și cu mai mari sorți de a nu mai putea să aspiri să te mai ridici vreodată. Uneori îți vând visele lor doar ca să poate avea cu ce să îți cumpere sufletul. Tot acolo în acea lume sunt oameni care învață să nu regrete faptul că sunt mai jos decât alții pentru că știu  că prin faptele lor bune nu vor fi uitați niciodată, nici măcar de cei ce fac negoț de vieți și suflete.

În lumea de dincolo de umărul meu e cineva care mă ține de mână și îmi arată furtunile argintii de departe, cu străluciri de emerald, furtuni ale amintirilor ce inima mea le-a știut cândva. Tot acolo e și un cântec ce cineva îl cânta cândva. Când toată lumea doarme cineva e treaz și se gândește să viseze la ce e interiorul de dincolo de ochii tăi. Totul e la un umăr distanță de ceea ce poți face cu viața ta.

În lumea de dincolo de umărul meu regii au nevoie de regine, de palate și de toate cele însă regatele le sunt limitate de granițe ale altor regate ce așteaptă să fie botezate de iubire și râsete, de curcubeie ce ca un miraj le promite să devină cele mai minunate. De aici, de dincoace de umărul meu, văd însă cum doar unele regate găsesc cu adevărat frumusețe dăruind râsetele din regatul lor regatului vecin ce are deasupra un minunat curcubeu pentru a distruge bariera dintre ele și naște un regat mai mare care, din iubire și înțelepciune, le va avea acum pe toate, râsetele, curcubeul pe fundamentul iubirii. Uneori, doar înțelegând că cel de alături e mai important decât tine poți zbura, poți deveni mai puternic, cu rost și mai fericit în viață.

În lumea de dincoace de umărul meu e o ușă și multe rafturi pline de cărți și albume acoperite de praf dar în care găsesc uneori comori despre viață.

Aș vrea să îmi scrii ce e în lumea de dincoace și dincolo de umărul tău…

Comentarii

Suflet de curva a spus…
:-/ prea metaforic.
Anonim a spus…
Dincolo de umarul meu e teama de a nu ajunge sau de a nu fi ajuns, e dragostea dintai si cea completa, e copilul cu intelepciunea batranului, e negarea care pierde mereu in lupta cu acceptarea, e cel din urma care il ajunge din cand in cand pe cel din fata, e noaptea in care soarele a stralucit cel mai puternic.....dincolo de umarul meu este un alt umar...
maria a spus…
Dincolo de umarul meu este o intreaga lume, infinita, formata din perceptii infinte care formeaza toate realitati ce merita traite.
alina a spus…
frumoase cuvinte...ai talent si sulfet de artist.
maria a spus…
Oamenii iubesc fiecare in felul sau, sunt fericiti sau sufera, doresc sau se tem, dar putini dintre ei renunta sa-si mai caute “jumatatea” pentru ca marturisit sau nemarturisit, ea este un sens fundamental al devenirii si regasirii de sine.
maria a spus…
Oamenii iubesc fiecare in felul sau, sunt fericiti sau sufera, doresc sau se tem, dar putini dintre ei renunta sa-si mai caute “jumatatea” pentru ca marturisit sau nemarturisit, ea este un sens fundamental al devenirii si regasirii de sine.
flavius a a spus…
dincolo de umarul meu, e nepasarea oamenilor,e mizeria politica,e tot raul de care ma straduiesc sa ma feresc si cu cat ma straduiesc cad inevitabil in acest vertij al tutror lucrurilor care din pacate ne marcheaza existenta uneori inbine dar de multe ori in rau:( sunt cuvintele unn melancolic ,pesismist ar zice unii,dar eu cred in ceeace zic:d

Postări populare

A oferi din ceea ce ne aduce fericire

“ A oferi ”. Acesta este modul prin care încă de la început micul nostru blog a reuşit să se transforme dintr-o simplă carte de gânduri într-o casă unde firavele gânduri îşi pot întâmpina cititorii. Numărul celor ce deschid uşa către lumea acestui blog a crescut, creşte odată cu timpul şi astfel, am ajuns la momentul în care putem încerca să combinăm utilul cu bucuria de a oferi mai departe la rândul nostru, altora. Oferim posibilitatea ca dumneavoastră să puteţi pune însemnele paginii dumneavoastre web, a afacerii dumneavoastre, a produsului pe care imaginaţia dumneavoastră l-a creat pe un spaţiu pe care îl punem la dispoziţie spre închiriere. Puteţi pune chiar imaginea dumneavoastră… Facem acest lucru pentru a sprijini o fundaţie, “ Şansă pentru Şansă ” pe numele ei, ce încearcă să construiască proiecte dedicate persoanelor diagnosticate cu cancer sau leucemie din România. Sumele obţinute din această închiriere a spaţiului web pe care îl oferim ca platformă publicitară

Nebun de alb, regina neagra pentru vesnicie

Acum sunt mai pustiu ca totdeauna De cand ma simt tot mai bogat de tine Si-mi stau pe tample soarele si luna Acum mi-e cel mai rau si cel mai bine... Si uite n-are cine sa ne-ajute Abia-si mai tine lumea ale sale Si-ntr-un perete alb de muze mute Nebunii negri cauta o cale... Si te iubesc cu mila si cu groaza Tot ce-i al tau mi se cuvine mie Ca un nebun de alb ce captureaza Regina neagra pentru o vesnicie... Prin gari descreierate accidente Marfare triste vin in miezul verii Iar eu sunt plin de gesturi imprudente Ca sa te apropii si ca sa te sperii... Jur imprejur privelisti aberante Copii fragili ducand parinti in spate Batrani cu sanii gri de os pe pante Si albastrosi venind spre zari uscate... Si te iubesc cu mila si cu groaza Tot ce-i al tau mi se cuvine mie Ca un nebun de alb ce captureaza Regina neagra pentru o vesnicie... Mi-e dor de tine si iti caut chipul In fiecare margine a firii In podul palmei daca iau nisipul Simt un inel jucandu-se de-a mirii... I-aud prin batalii

Unitatea de măsură a amintirilor

Cineva m-a întrebat acum câteva clipe: ”Oare dorul se măsoară în gânduri?...” Am răspuns: ”Cred că dorul se măsoară în amintiri. Fără să le ai cu cineva nu îi poți duce dorul...” Am rămas însă cu un gând ce a șezut cuminte, ce și-a așteptat rândul și care apoi s-a ridicat și, precum un bătrân împăcat cu zilele, a venit spre mine, m-a privit cu ochi senini și și-a pus în fața mea dorința de a ști... ”De ce emoțiile se păstrează în amintiri?” De cele mai multe ori amintirile sunt despre oameni, despre ceea ce am simțim când eram lângă ei, despre locurile unde acei oameni ne-au făcut să creștem, fără să știm. Fiecare amintire este probabil o bornă kilometrică ce marchează clipa în care urma să învățăm în viitor o nouă lecție , acel semn de carte care ne face să înțelegem de ce s-a întâmplat trecutul și unde și cum am mers ca indivizi mai departe prin viață. Nu pot să nu mă gândesc la nici o amintire fără să nu mă gândesc la ce am ajuns și, cum prin ele, o viață, a mea, poat