Treceți la conținutul principal

Andrei Bogdan Boantă. Cadouri de bună cultură.

Andrei Bogdan Boanta

Astăzi scriu fără voie.

Încă nu ştie şi dacă ar şti m-ar lăsa să vă scriu despre el sau mi-ar cere să nu scriu deloc şi să las loc ca el însuşi să vă scrie…

Sunt rânduri despre ani pierduţi sau clipe când totul vine la timp şi poate acesta e apogeul a tot ceea ce a fost sa vină legat de mine şi el.

Sunt rânduri despre ce e bine să ştie că văd despre el sau e bine să fie un start pentru ca voi să vedeţi mai mult din omul ce crede în artă dar care îşi arată şi sufletul atunci când îi daţi voie să o facă.

L-am cunoscut de mai multe ori iar prima dată când am dat mâna cu el era neinteresant pentru mine. Luase doar un loc ce eu l-am avut şi m-am bucurat că-l cunosc doar pentru că în locul ce l-a ocupat se descurca destul de bine din ceea ce puteam observa. Era mult mai împlinit fizic ca acum, mai grăsuţ (să nu zic gras pentru că mă va tachina / pocni pentru folosirea lui), mai ardelean şi avea mari emoţii. Nu era încă cunoscut de noi ca talentul de la “Dansez pentru mine” şi abia curând am aflat că adusese onoruri ţării ca şi campion la dans, lucru care mi se pare uitat de mai toţi atunci când se vorbeşte de el sau când lumea îl abordează.

Abia aplicase pentru a participa ca şi concurent la emisiune şi aştepta cu tremurături de nerăbdare şi cumva de teamă ale braţelor un răspuns legat de aplicaţia lui. Nici asta nu însemna mult pentru mine atunci. Nici nu cred ca i-am urat baftă legat de această emoţie a lui.

L-am cunoscut apoi pas cu pas prin intermediul emisiunii, pas de dans, pas cu lacrimi, pas cu cu hotărâre şi mulţi alţi paşi pe care noi nu i-am văzut dinafara televizorului, pe care poate toţi ni i-am închipuit dar pe care apoi, mai atent fiind la trăirile lui am ajuns să-i simt şi eu.

L-am cunoscut fiind “al dracului” sau cel puţin aşa mi-a părut când i-am cunoscut reacţiile la un concert unde era alături de Andra şi a refuzat să amestece planul emotiv, încurajări în public, din public ale unui om apropiat, păstrând clar diferenţa între personal şi profesional. Apoi m-am gândit că poate aşa urci spre locurile de sus unde el a ajuns.

L-am cunoscut apoi iar, puţin câte puţin, de cele mai multe ori ne-am împuns, am vorbit, ne-am tot tachinat până când i-am dat mai multă atenţie lui şi muncii sale şi am văzut cât a slăbit, cât se consumă, cât poate face singur, departe de mulţi dragi şi drage ale inimii sale, departe de familie, departe de visele lui ce le pune pe locul doi de multe ori pentru visele altora.

Am văzut apoi că e un ghem de emoţii şi că mi-ar fi plăcut să îl ştiu mai mult ca om şi artist şi să nu mai las doar dansul lui să vorbească pentru că are şi multe cuvinte adunate in el.

I-am făcut astfel un cadou, i-am dat o bucată de blog pe care de câteva zile îşi aşterne gândurile, unde îl găsiţi mai intim decât o puteţi face vreodată majoritatea din voi. E un blog unde arta lui sper să se adune şi mai mult decât atât, recunoştinţa noastră pentru oamenii ce tac, ce nu vorbesc atunci când dansează, când luptă, când ne dau emoţii şi care merită mai des cuvinte de mulţumire pentru cadourile de artă şi bună creştere, civilizaţie care ni le fac.

http://andreibogdanboanta.blogspot.com/ este adresa blog-ului său şi deşi e abia la început a pornit cu scrieri atât de personale încât sunt convins că va plăcea şi va creşte frumos datorită unui stil ce îl apropie de oameni cu plăcere…

Unii oameni dansează, alţii ne dansează ca în noi să curgă mai multe şi mai strălucitoare emoţii.

Acesta este un mod amical, poate singura dată când îţi mulţumesc, ţie, Andrei Bogdan Boantă!

Comentarii

Postări populare

A oferi din ceea ce ne aduce fericire

“ A oferi ”. Acesta este modul prin care încă de la început micul nostru blog a reuşit să se transforme dintr-o simplă carte de gânduri într-o casă unde firavele gânduri îşi pot întâmpina cititorii. Numărul celor ce deschid uşa către lumea acestui blog a crescut, creşte odată cu timpul şi astfel, am ajuns la momentul în care putem încerca să combinăm utilul cu bucuria de a oferi mai departe la rândul nostru, altora. Oferim posibilitatea ca dumneavoastră să puteţi pune însemnele paginii dumneavoastre web, a afacerii dumneavoastre, a produsului pe care imaginaţia dumneavoastră l-a creat pe un spaţiu pe care îl punem la dispoziţie spre închiriere. Puteţi pune chiar imaginea dumneavoastră… Facem acest lucru pentru a sprijini o fundaţie, “ Şansă pentru Şansă ” pe numele ei, ce încearcă să construiască proiecte dedicate persoanelor diagnosticate cu cancer sau leucemie din România. Sumele obţinute din această închiriere a spaţiului web pe care îl oferim ca platformă publicitară

Nebun de alb, regina neagra pentru vesnicie

Acum sunt mai pustiu ca totdeauna De cand ma simt tot mai bogat de tine Si-mi stau pe tample soarele si luna Acum mi-e cel mai rau si cel mai bine... Si uite n-are cine sa ne-ajute Abia-si mai tine lumea ale sale Si-ntr-un perete alb de muze mute Nebunii negri cauta o cale... Si te iubesc cu mila si cu groaza Tot ce-i al tau mi se cuvine mie Ca un nebun de alb ce captureaza Regina neagra pentru o vesnicie... Prin gari descreierate accidente Marfare triste vin in miezul verii Iar eu sunt plin de gesturi imprudente Ca sa te apropii si ca sa te sperii... Jur imprejur privelisti aberante Copii fragili ducand parinti in spate Batrani cu sanii gri de os pe pante Si albastrosi venind spre zari uscate... Si te iubesc cu mila si cu groaza Tot ce-i al tau mi se cuvine mie Ca un nebun de alb ce captureaza Regina neagra pentru o vesnicie... Mi-e dor de tine si iti caut chipul In fiecare margine a firii In podul palmei daca iau nisipul Simt un inel jucandu-se de-a mirii... I-aud prin batalii

Gandurile unui nebun violent. Prieten si timp. Iasi si eu. Romania si tu.

de ce ma defineste verbul "a vrea"??? poate pentru ca nu am nimic... poate pentru ca nu am reusit sa am nimic... poate pentru ca e puternic....de ce sunt obsedat de trei puncte... poate pentru ca am lasat totul in suspensie...poate pentru ca imi e frica sa imi termin sirul gandurilor...poate pur si simplu pentru ca vreau sa-mi descriu in scris bataile inimii...te-am mai intrebat de ce te urasc...nu vrei sa-mi raspunzi...poate pentru ca iti e frica...iti e frica ca poate voi rabufni odata... poate voi stoarce ultima picatura deja putreda de omenie din mine pentru a te spala cu ea...pentru a o scuipa in batista cu care iti stergi gandurile de la temple...si a ti-o tranti asa cu scarba in fata.. vreau sa te sufoc cu ultimul meu dram de bun simt...vreau sa mori in chinurile prostiei in care te scalzi...vreau sa accepti ca am fost nu bun...ca am fost cel mai bun...ca ai stiut...ca ai fugit de mine...ca ai stat in umbra mea preferand sa ma tragi in spate...vreau sa te milogesti