Treceți la conținutul principal

Emanciparea femeii nu e o egalitate


Emanciparea femeii a fost posibilă prin emanciparea bărbatului.

Evoluția socială a femeii a fost posibilă prin evoluția socială a bărbatului.

Egalitatea femeii cu bărbatul este posibilă prin egalitatea pe care a acceptat-o bărbatul.

Pentru femeia de azi au fost nevoie de mii de ani în care bărbații au trebuit și au putut să conducă. Forma lumii de azi, a țărilor pe care azi femeile doresc să le conducă a fost creată de războaie începute și duse de bărbați. Lumea de azi se bazează pe legi venite din nevoia de pune ordine în războaiele începute și duse de bărbați.

Legile ce au creat egalitate în această lume, între țări și bărbați pentru a opri războaie duse de alți bărbați au condus la legi ce au creat egalitatea cu femeile.

Vocea femeilor de azi a fost făcută auzită urechilor bărbaților de atunci, vocea femeilor de azi a fost ascultată și transformată în egalitate prin voturi acceptate de bărbații de azi.

A conduce, a avea un comportament de conducător este un element ce a fost perfectat de bărbați și oferit apoi femeilor. De acea a fost mai ușor femeilor în istorie să conducă, dacă vom compara timpul, decât le-a fost bărbaților.

Femeile au putere asupra bărbaților se spune. Bărbații s-au efeminat pentru ca femeile să poată deveni egale. Femeile s-au masculinizat căci egalitatea și emanciparea ce au obținut-o le-au deschis uși spre lucruri la care spiritul lor special și mai sensibil ca natură nu trebuia expus. De aceea bărbații sunt mai reci, căci a sta în umbra greutăților te ține în umbră și în orice loc cu umbră e mai rece. De aceea femeile devin mai superficiale căci pentru a face greutățile ușoare, multe din ce a fost ținut cu greutate de bărbați au fost golite de valori și conținut pentru a putea fi cărate de femei. De aceea bărbații sunt mai tăcuți, pentru a egala efortul lor fizic sau intelectual cu puterea cuvintelor venite din inima mai puternică a femeii.

Știu femeile de azi câte femei au luptat în trecut pentru emanciparea femeilor în raport cu bărbații?

A meritat ca cele câteva sute de femei să lupte pentru ca toate miliardele de femei să devină egale cu bărbații AUTOMAT astăzi? Nu era mai bine să lupte decât pentru a da putere femeilor să aleagă ele însele dacă să devină sau nu egale cu aceștia, sau mai ales, să devină egale atunci când decid ele că sunt pregătite sau dacă se merită să fie egale? Să nu fie totul un proces automat doar pentru că legile spun și impun de la naștere această egalitate?

Femeile încă nu se simt înțelese de bărbați în ceea ce privește raportul de egalitate. Femeile luptă pentru supremație intelectuală și profesională cu bărbații. Poate vor câștiga. Acum credem că e egalitate. Dar ce vor obține de fapt, ce e acest câștig?

Bărbați dezbrăcați de bărbăție din punctul de vedere al bărbaților. Mai multe femei. Va fi o lume condusă intuitiv și sentimental. Vor fi mai multe pisici și veverițe salvate prin campanii sociale prin programe gen Greenpeace și mai multe alte animale dispărute pentru vecie precum șerpi, maimuțe luptătoare, rechini ce sfâșie foci etc doar pentru că nu sunt la fel de drăguțe precum animăluțele ce invadează pereții sociali ai prietenilor noștri virtuali. Va fi o lume cu copii conduși doar după spiritul matern ce se vor lupta din greu și eu pentru egalitate căci ei sunt ”puii cei mai frumoși din lume căci așa cred mamele lor despre ei”. Se vor lupta căci unul din ei trebuie să fie mai mult ”puiul mamii” decât un altul. Vor fi mai puține resurse căci lumea femeilor e mai comercială decât cea a femeilor. Câte din reclamele de la TV sunt dedicate femeilor și câte bărbaților? Doar numărați. Va fi o lume însă poate mai iubitoare în ceea ce privește natura umană.

Femeile pot domina moral bărbații, le pot intoxica simțurile cu pasiuni și pot da viață prin naștere bărbaților. Sunt unice. Nu pot da viață vieții fără bărbați și fără ei rolul lor unic s-ar anula. Bărbații au creat, născut însă această lume. Din start nu există egalitate între roluri. Dar poate exista egalitate.

Egalitatea între femei și bărbați nu e în ce pot deține social fiecare din punct de vedere profesional, material, legal.

Egalitatea între femei și bărbați este în a petrece timp egal înțelegând și respectând ce poate face diferit dar util, bun, necesar, unul pentru celălalt.

Un articol de Denis Ciumbargi



Comentarii

Postări populare

A oferi din ceea ce ne aduce fericire

“ A oferi ”. Acesta este modul prin care încă de la început micul nostru blog a reuşit să se transforme dintr-o simplă carte de gânduri într-o casă unde firavele gânduri îşi pot întâmpina cititorii. Numărul celor ce deschid uşa către lumea acestui blog a crescut, creşte odată cu timpul şi astfel, am ajuns la momentul în care putem încerca să combinăm utilul cu bucuria de a oferi mai departe la rândul nostru, altora. Oferim posibilitatea ca dumneavoastră să puteţi pune însemnele paginii dumneavoastre web, a afacerii dumneavoastre, a produsului pe care imaginaţia dumneavoastră l-a creat pe un spaţiu pe care îl punem la dispoziţie spre închiriere. Puteţi pune chiar imaginea dumneavoastră… Facem acest lucru pentru a sprijini o fundaţie, “ Şansă pentru Şansă ” pe numele ei, ce încearcă să construiască proiecte dedicate persoanelor diagnosticate cu cancer sau leucemie din România. Sumele obţinute din această închiriere a spaţiului web pe care îl oferim ca platformă publicitară

Nebun de alb, regina neagra pentru vesnicie

Acum sunt mai pustiu ca totdeauna De cand ma simt tot mai bogat de tine Si-mi stau pe tample soarele si luna Acum mi-e cel mai rau si cel mai bine... Si uite n-are cine sa ne-ajute Abia-si mai tine lumea ale sale Si-ntr-un perete alb de muze mute Nebunii negri cauta o cale... Si te iubesc cu mila si cu groaza Tot ce-i al tau mi se cuvine mie Ca un nebun de alb ce captureaza Regina neagra pentru o vesnicie... Prin gari descreierate accidente Marfare triste vin in miezul verii Iar eu sunt plin de gesturi imprudente Ca sa te apropii si ca sa te sperii... Jur imprejur privelisti aberante Copii fragili ducand parinti in spate Batrani cu sanii gri de os pe pante Si albastrosi venind spre zari uscate... Si te iubesc cu mila si cu groaza Tot ce-i al tau mi se cuvine mie Ca un nebun de alb ce captureaza Regina neagra pentru o vesnicie... Mi-e dor de tine si iti caut chipul In fiecare margine a firii In podul palmei daca iau nisipul Simt un inel jucandu-se de-a mirii... I-aud prin batalii

Gandurile unui nebun violent. Prieten si timp. Iasi si eu. Romania si tu.

de ce ma defineste verbul "a vrea"??? poate pentru ca nu am nimic... poate pentru ca nu am reusit sa am nimic... poate pentru ca e puternic....de ce sunt obsedat de trei puncte... poate pentru ca am lasat totul in suspensie...poate pentru ca imi e frica sa imi termin sirul gandurilor...poate pur si simplu pentru ca vreau sa-mi descriu in scris bataile inimii...te-am mai intrebat de ce te urasc...nu vrei sa-mi raspunzi...poate pentru ca iti e frica...iti e frica ca poate voi rabufni odata... poate voi stoarce ultima picatura deja putreda de omenie din mine pentru a te spala cu ea...pentru a o scuipa in batista cu care iti stergi gandurile de la temple...si a ti-o tranti asa cu scarba in fata.. vreau sa te sufoc cu ultimul meu dram de bun simt...vreau sa mori in chinurile prostiei in care te scalzi...vreau sa accepti ca am fost nu bun...ca am fost cel mai bun...ca ai stiut...ca ai fugit de mine...ca ai stat in umbra mea preferand sa ma tragi in spate...vreau sa te milogesti