Treceți la conținutul principal

Emanciparea femeii nu e o egalitate


Emanciparea femeii a fost posibilă prin emanciparea bărbatului.

Evoluția socială a femeii a fost posibilă prin evoluția socială a bărbatului.

Egalitatea femeii cu bărbatul este posibilă prin egalitatea pe care a acceptat-o bărbatul.

Pentru femeia de azi au fost nevoie de mii de ani în care bărbații au trebuit și au putut să conducă. Forma lumii de azi, a țărilor pe care azi femeile doresc să le conducă a fost creată de războaie începute și duse de bărbați. Lumea de azi se bazează pe legi venite din nevoia de pune ordine în războaiele începute și duse de bărbați.

Legile ce au creat egalitate în această lume, între țări și bărbați pentru a opri războaie duse de alți bărbați au condus la legi ce au creat egalitatea cu femeile.

Vocea femeilor de azi a fost făcută auzită urechilor bărbaților de atunci, vocea femeilor de azi a fost ascultată și transformată în egalitate prin voturi acceptate de bărbații de azi.

A conduce, a avea un comportament de conducător este un element ce a fost perfectat de bărbați și oferit apoi femeilor. De acea a fost mai ușor femeilor în istorie să conducă, dacă vom compara timpul, decât le-a fost bărbaților.

Femeile au putere asupra bărbaților se spune. Bărbații s-au efeminat pentru ca femeile să poată deveni egale. Femeile s-au masculinizat căci egalitatea și emanciparea ce au obținut-o le-au deschis uși spre lucruri la care spiritul lor special și mai sensibil ca natură nu trebuia expus. De aceea bărbații sunt mai reci, căci a sta în umbra greutăților te ține în umbră și în orice loc cu umbră e mai rece. De aceea femeile devin mai superficiale căci pentru a face greutățile ușoare, multe din ce a fost ținut cu greutate de bărbați au fost golite de valori și conținut pentru a putea fi cărate de femei. De aceea bărbații sunt mai tăcuți, pentru a egala efortul lor fizic sau intelectual cu puterea cuvintelor venite din inima mai puternică a femeii.

Știu femeile de azi câte femei au luptat în trecut pentru emanciparea femeilor în raport cu bărbații?

A meritat ca cele câteva sute de femei să lupte pentru ca toate miliardele de femei să devină egale cu bărbații AUTOMAT astăzi? Nu era mai bine să lupte decât pentru a da putere femeilor să aleagă ele însele dacă să devină sau nu egale cu aceștia, sau mai ales, să devină egale atunci când decid ele că sunt pregătite sau dacă se merită să fie egale? Să nu fie totul un proces automat doar pentru că legile spun și impun de la naștere această egalitate?

Femeile încă nu se simt înțelese de bărbați în ceea ce privește raportul de egalitate. Femeile luptă pentru supremație intelectuală și profesională cu bărbații. Poate vor câștiga. Acum credem că e egalitate. Dar ce vor obține de fapt, ce e acest câștig?

Bărbați dezbrăcați de bărbăție din punctul de vedere al bărbaților. Mai multe femei. Va fi o lume condusă intuitiv și sentimental. Vor fi mai multe pisici și veverițe salvate prin campanii sociale prin programe gen Greenpeace și mai multe alte animale dispărute pentru vecie precum șerpi, maimuțe luptătoare, rechini ce sfâșie foci etc doar pentru că nu sunt la fel de drăguțe precum animăluțele ce invadează pereții sociali ai prietenilor noștri virtuali. Va fi o lume cu copii conduși doar după spiritul matern ce se vor lupta din greu și eu pentru egalitate căci ei sunt ”puii cei mai frumoși din lume căci așa cred mamele lor despre ei”. Se vor lupta căci unul din ei trebuie să fie mai mult ”puiul mamii” decât un altul. Vor fi mai puține resurse căci lumea femeilor e mai comercială decât cea a femeilor. Câte din reclamele de la TV sunt dedicate femeilor și câte bărbaților? Doar numărați. Va fi o lume însă poate mai iubitoare în ceea ce privește natura umană.

Femeile pot domina moral bărbații, le pot intoxica simțurile cu pasiuni și pot da viață prin naștere bărbaților. Sunt unice. Nu pot da viață vieții fără bărbați și fără ei rolul lor unic s-ar anula. Bărbații au creat, născut însă această lume. Din start nu există egalitate între roluri. Dar poate exista egalitate.

Egalitatea între femei și bărbați nu e în ce pot deține social fiecare din punct de vedere profesional, material, legal.

Egalitatea între femei și bărbați este în a petrece timp egal înțelegând și respectând ce poate face diferit dar util, bun, necesar, unul pentru celălalt.

Un articol de Denis CiumbargiTrimiteți un comentariu

Postări populare

Unitatea de măsură a amintirilor

Cineva m-a întrebat acum câteva clipe:
”Oare dorul se măsoară în gânduri?...” Am răspuns:
”Cred că dorul se măsoară în amintiri. Fără să le ai cu cineva nu îi poți duce dorul...” Am rămas însă cu un gând ce a șezut cuminte, ce și-a așteptat rândul și care apoi s-a ridicat și, precum un bătrân împăcat cu zilele, a venit spre mine, m-a privit cu ochi senini și și-a pus în fața mea dorința de a ști...
”De ce emoțiile se păstrează în amintiri?” De cele mai multe ori amintirile sunt despre oameni, despre ceea ce am simțim când eram lângă ei, despre locurile unde acei oameni ne-au făcut să creștem, fără să știm.

Fiecare amintire este probabil o bornă kilometrică ce marchează clipa în care urma să învățăm în viitor o nouă lecție, acel semn de carte care ne face să înțelegem de ce s-a întâmplat trecutul și unde și cum am mers ca indivizi mai departe prin viață. Nu pot să nu mă gândesc la nici o amintire fără să nu mă gândesc la ce am ajuns și, cum prin ele, o viață, a mea, poate și a ta, capătă…

Atingerea unui INGER.....

Iar cand ingerii ating pamantul razele soarelui palesc pentru a le putea vedea fetzele pline de simplitate si dorinta. Dorinta de a fi acolo mereu sa te apere...Dorinta la ingeri.... e venita din simplul lor de a fi.. e alegerea lor... sau este ceva impus lor? Ador ingerii prin puritatea a tot ce simbolizeaza. Fiecare om vede altceva si intelege altceva cand spui inger. Ingerii pe pamant sunt copii ce alearga in jurul nostru. Ingeri sunt cei pentru care merita sa lasam viata asta fizica si facem acel pas care ne va transforma si ne va pastra mereu langa cei dragi pentru a-i ocroti. Ingerii sunt langa cei dragi in timpul somnului. Cel putin asa uram celor dragi..." vise placute, ingerii sa te sarute..." de ce nu le uram oare sa devina ei insisi ingeri? Eu mereu am visat sa ajung un inger. Oare sunt ingerul cuiva? Ce sunt ingerii atata timp cat nimic rau nu e in jurul nostru si totul merge asha cum ne dorim? Mereu am vazut ingeri in spuma marii... Spuma marii e modul in ca…

30 de ani. Dacă sunt bun nu sunt luat de prost.

Un articol amestecat în emoții și gânduri. Un articol dintr-o serie de articole.

Este un prag. 30 de ani sunt un prag.
Un prag ce se măsoară mental și peste care au trecut și alții dar niciodată eu.
De aceea este un prag important.

Este vârsta la care las anii 20 în spate cu totul.
Este vârsta la care uneori mă judec și judec că sunt judecat.

Prima judecată este să aleg ce am bun și ce schimb din ce am mai puțin bun.

Ce am bun ar trebui să fie ceea ce am făcut pentru alții iar alții ar trebui să facă ce au învățat bun din ce am făcut bine, conștient sau nu, că am ales sau nu...

Ce schimb? Nu știu încă.

Când am început să scriu acest articol aș fi vrut să schimb acea parte din mine care tace din gură când alții depășesc anumite limite.
Să schimb acea parte care tace din gură, care tace pentru că a învățat că nimic nu contează mai mult decât omul și ce poate deveni el comparativ cu ceea ce iese pe gura acelui om în acel moment.
Aș fi vrut să schimb acea partea și să îi adaug un ”Taci în…